Detectarea automată de către camerele Centrului de monitorizare și control al traficului și ordinii publice, a valabilității Poliței de asigurare

Detectarea automată de către camerele Centrului de monitorizare și control al traficului și ordinii publice, a valabilității Poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule.

Mai multe intersecții din Republica Moldova sunt supravegheate de camerele de luat vederi. Potrivit Centrului de monitorizare și control al traficului și ordinii publice, problema asigurării securităţii circulaţiei rutiere devine tot mai acută, avînd o importanţă socială majoră odată cu intensificarea traficului rutier şi sporirea rolului acestuia în economia naţională.

Astfel, camerele de luat vederi începând cu anul 2015 sunt legate automat cu baza unică de date a Sistemului automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, detectând  acele autovehicule care nu au Polițe de asigurare obligatorie RCA valabile.

În vederea evitării situațiilor  aplicării unor sancțiuni pentru expirarea valabilității Poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, Vă rugăm să verificați  valabilitatea Poliței de asigurare obligatorie RCA, iar în cazul în care se apropie data expirării sau sunt deja expirate,  Vă așteptăm!

8